About Me

My photo
Jitra, Kedah, Malaysia
Assalamualaikum. Welcome to my blog.. I'm deeba.. I'm 20 years old, be my follower ya, thanks readers.. :) "go go go , fight fight fight , win win win"..enjoy k..

Pengikut Setia Saya :)

Kembali selepas 2 bulan :)

Salam korang..


ada sihat.. sori la lma dh tak update story kt blog neh . 
ye la.. tenet kt umh tak leh guna slama 2 bulan
now , i'm back ! hehe . sbenarnya xtaw nk post entri apa ni.. adoiii !
boring, boring, boring ! taw sbb apa ? dh last year kan
exm pun dh hbis . so, skrg xtaw nk buat apa dh..


dlm msa 2 bulan aku jrang online la kan.
mcm2 bnda dh brubah kot . hehe. trutmanya kt fb 2 la..
skrg nk online fb pun dh pening. mcm2 dh brubah
kdg boring pun ada bila on fb . dh xtaw nk buad apa
ok..sbenarnya aku dh xtaw nk story apa la kan.


sebelum terlupa..nk ucp thnkyou vey2 much dkt sape2 yg 
follow sya ok..
xsempat lg nk follow balek..
tp insyaallah akn difollow kembali..hehe.
ok laa.. bubye ! Salam...

Tangisi seorang wanita :)

Salam :)
haa , td aku selak2 fb aku . jmpa la artiel ni.
Saja nk share dgn korang. 
bca taw ~ 

Jika seorg wanita menangis di hadapanmu,
itu bererti dia tdk dpt menahannya lg...

Jika kau memegang tangannya saat dia manangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tdk akan kembali mjd dirinya yg dulu, selamanya...

Seorang wanita tdk akan menangis dgn mudah,
kecuali di dpn orang yg sangat dia sayangi, dia akan mjd lemah.

Seorang wanita tdk akan menangis dgn mudah,
hanya jk dia sgt menyayangimu dia akan menurunkan rasa egonya..

Hei lelaki, jk seorg wanita pernah menangis krnmu, tlg pegang tangannya dgn penuh pengertian.
Krn dia adlh org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu..

Hei lelaki, jk seorg wanita menagis krnmu,
tlg jgn menyia-nyiakannya.
Mungkin krn keputusanmu, kau merosak kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu, saat dia menangis keranamu... lihatlah jauh ke dlm matanya...
Dapatkah kau lihat dan kau rasakan sakit yg dirasakannya...

sedih kot :'(

Salam semua :)   

Eh , korang puasa tak hari neh ? posa kan kan ? hmmm , bguih la... 
klw buleh 2 jgn tnggal lgsung naaa klw xdak sbb apa2 . rugi weh !
awai2 posa dh kna poteng ! 2 yg xbest 2... awai2 posa neh la syokk kan nk posa .
tp aku kna poteng . hurmmmm ? taw kan sbb apa . just bdk2 jer yg xthu .
klw thu , diam2 dh la noh. pastu mlm neh dh xleyh nk p trawih . 
smalam aku pegi laa . sedih kot weh ~
ta penah awai2 lagu neh . hmmmm . now , xtau nk buat apa daaa..
jemu da online fb pun !
nk blogwalking pown tada smangat laaa pulak . 
lma da xblogwalking . xdak apa2 mklumat yg dpt pun !~
hmmmmm . ok lah . itu saja kot utk mgisi kebuhsanan ~
byee korang . selamat berpuasa . Yeahh !~

kenape ?? kenape ?? bca entri ni jap :)

Assalamualaikum :) 
korang2 .. i nk tnya neh..
haha , gtal *bak kta org tuh* hik3
dah2,, biarkan..
aku just nk tnya.. *knaper follower i hilang eh ??*
alololo.. cian kan sesape yg dtg nk follow uh , da xleyh kan.. 
hmmm.. nape jd cmni erk ??
da byk hari nih.. klo korang tawu jln pnyelesaian ker.. 
kongsi la sma sya boboii.. 
hik3.. ok , klo tawu gtaw sma yer.
sya tak mkn org eh, sya mkn nsik jew..
ok, ckup la kot. buat apa mrepek pnjg2 kan..
macih sbb sudi bca yer :)
tlong sya kwn2 :) syg korang ~ <3

WheRe I wAnt tO sTArT ???

Assalamualaikum.. okay, entri kali ni aku xmau mrepek byk2..

aku just nk mintak pndapat rkan2 saja..

ni lah entri sepantas kilat..

aku just nk tnya korng.. 

okay, cmni.. aku nk tnya korng.. *dari mana aku nk mulakan blogwalking bila dh lma xbuat ???*

tolong yer kwn2.. tah apa2 pnya soalan kan ? arh, biarlah org nk kta pa pown..

aku kisah haper.. okay semua.. klw terbca n akn bca ker.. xbca ker.. tlg la bg pndpat yeah !!

syg korng :) <3

cerita lawatan :)

Assalamualaikum.. hey guys :) korang sihat? haha aku sihat ja. xtnya xpa, aku nk jwb,, hak3,, ok2.. aku xmau la waste time lama2.. aku nk cita serba cikit tntang lawan aku ke ngeri perak pada 24 & 25 Jun 2011...

lwatan ni just biasa jer la.. lwatan smbil blajar.. walaupun nmpk enjoy 2 byk jgk lah kan.. tp dlm enjoy2 2 jgk ada ilmu yg dpt..

okay.. first bertolak, just brhnti kt grun dulu.. utk spa2 nk srapan ker kan.. wlaupun sblum btolak tuh ktorang da srapan, tp kan ckg2 ktorang neh kan prihatin pda ank2 murid dia,, haha. 
okay2.. tgk gmbar kt gurun dlu erk.. tak bgus pown :D

me and my cousin :)
me and wadah :) member kerusi sebelah,, hah


da lg ni.. tp mls nk upload byk,, haha..


pastuh kan, lpas grun.. bas ktorang bertolak mnuju ke perak trus.. tmpat first yg ktorang melawat adlah bangunan lama *KELLIE CASTLE* tgk gmbr lg




haaa.. kt tmpat ni pown ada lg gmbar.. tp tawu2 jer lah kan.. aku xlrat sbenarnya ni.. 2 yg upload ckit ja..
bg tawu2 dh la.. utk bukti.. tmpat ni xla cntik pown sbenarnya.. cuma bngunan bersejarah. student yg pegi rombongan ni pun yg ambik sbjek geogrfi n sejarah.. agk sesuai la kan :)


okay2.. pastuh kan ktorang pegi pasir salak.. melawat muzium.. tp gmbr xbyk sbb xleyh nk take pic. memg rugi la.. pe pown ada la.. tgk k..


okay.. just gmbr ni ja.. xpe lah, ada bkti jgk kan. kira crite aku ni xtipu lah kan.. haha.. 
pastuh, blik dari cini snggah kt tmpat pelihara *tuntung* jap.. saje ckg nk bg ktorng tgk.
 then ktorng pegi lumut jap.. snggah kt TLDM.. snggah mkn2 jap tpi laut.. haha


then hbis mkn, trus cek in resort..
rsort ktorng kt Teluk Batik.. hihi.. bestt ooo..


da smpai resort.. mlm 2 mndi, smbhyg, n mkn2 pe yg ada.. sbb mlm 2 ktorng nk kuar.. tawu pegi mna.. haha. ckg bwk pegi krnival.. kah3.. mcm tawu2 jer kan :D tp enjoy la sgt mlm 2.. da la sbbnya.. haha.


tp kan rugi la sbb time mlm tuh xambk gmbar.. sbb kelam la kan.. da gmbr, tp xnmpk.. rginya.. hik3.. tapa2..


then, esoknya pulak.. pg2 mndi laut dulu.. ngee ~ bestnya.. haha. tp aku xmndi pown.. mlaih la nk bsah2kan bju neh.. nk tgk pic ?? ada2.. haha.. *tgk eh*





ceh ceh.. pose ckit.. haha..




 lama gak lah ckg bg msa ktorng mndi laut.. tp aku n the geng just jln2 kt gigi air ja.. mlaih ar nk msuk dlm air trus..


then, lpas mndi uh.. ktorng pack brg2 nk cek out daa.. ktorng pegi tmpat labu sayong.. tp aku xambk gmbar pown la.. tgk sip bteri nset,, haha.. 
then, just ronda2 kt Kuala Kangsar jer la..
gmbr kt bwh ni sblum ktorng tnggalkan blik uh.. snap duluuu.. haha








selamber badak pnya gambar.. haha..
 yg bwh2 ni gmbr time ktorng on the way nk blik la.. just pusing2 ja kt Kuala Kangsar tuh.. klw nk trun mlawat.. rsanya xsmpat.. da sntuk sgt msa 2.. 
2 pown byk lg tmpat yg terpksa cut..














 haaaa.. byk tak gmbar ??

haha. neh ckit ja. sbenaqnya ada lg.. dlm fb byk lah.. kih3.. ni ja buat msa skrg.. aku pown da ltih nk lyn blog n fb lma2 cmni.. ngantuk pulak.. hm , gmbr aku pkai spek bsaq tuh jgn gelak pulak.. hahahaha.. taw la nmpk lwak pown.. kah3.. *aku pown nk tergelak sbenaqnya* hahahaha.. 


okay semua :) ngantok sudaa ~ msa utk rhatkan dri.. da pnat.. tp spatutnya aku tlis entri ni 2,3 hri yg lpas. tp dsebabkan ksibukan yg mmanjang,, haha. mcm mnteri.. jd xsmpat la.. skrg bru brksempatan.. gudnite :) enjoy k.. salam...


bye dear :)

tak tahu tajuk !

Assalamualaikum rakan2.. hihi. sya nk cita apa tah, kbetulan mlm neh sya free ckit nk taip entri.. haaa , cita psal skolah lah sbb sya msih budak skolah,, kah3. lwak ker ? tak la sgt , cuma sdikit lucu.. 3 hari xon blog, dh jd xdak cita plak nk taip..


hari jumaat dgn sbtu ni aku nk g mlancong jap.. sesaje nk release tnsion ckit. pergi mana ? alah, dekat jer la. ikut rombongan skolah pergi perak ! heeee ~ *sukanya bila dia ceria* eh2 ? apsal aku ni ? ceria plak.. hurmmm.. apa2 jer lah. wlaupun kdg2 ceria, kdg2 tak. saje nak mnceriakan diri nih.. okay, jmaat ni aku tanak pkir dh smua mslah2 aku nih.. pning dibuatnya.


wlaupun tak bersedia lg nk pi nih, tp nk buat cmner, tarikh 2 jer yg ssuai ckg ckp. klw tak, tertngguh lg lah kan. ni la msa yg aku tnggu2kan. bukan pe, bila lma2 dok umh tak pegi mna2 ni sume rsa ada.. jemu, bosan, trkongkong, mcm2 lg lah yg ngatif2 2..





eh, tak hbis lg lah.. hihi. sbenarnya mnggu ni kt skolah bzy sgt. chewah, bzy knon. nk kta blajar 2 tak la sgt, aku dlm klas keja bca novel ja..hik3.. lma da aku tak mmbca. hihi. alang2 dh terkena sawan novel, mula la nak meminjam dri p.s tiap2 mnggu. dh jd rutin kot ? hehe, tak de lah smpai cm2.. mnggu ni kan ckg n plajar sibuk buat persediaan utk sukan :)


okay lah korang, stakat ni dlu kot. klw da apa2 entri yg aku rsa nk post, aku on9 blog lg yerh.. hihi.nnt blik dri release tnsyen tuh, klw da bnda mnarik, aku cita at korang k.. haha, bye semua :)



kalau suka, like okay :D

aku dah penat !!!

Salam semua :)
korang sihat ?? banyak hari dah tak taip entri neh..
tawu sbb per ?? sbb aku sibuk lah korang. eh , sibuk ?
hmm besa lah kan. nk online pown kekadang tak smpat sesangat.
bezy, bezy, bezy..
kalau online mesti lah nak lelama kan. kalau kejap2 xbest lah.. hah ! da keluar
dri tajuk da nih.. hm , aku rsa penat sesangat bila da start skola.. xsmapt la kdg2 tuh. yer
lah , byk keja kna buat..
banyak keja la yg ckgu suh buat, rsa mcm luar kmampuan aku lah (: tp nk buat cmner kan, ckg
nak kmi biasakan dri dgn keja2 cmtuh.. hadoiii aku rsa terbeban sgt.. hjung mnggu bru dpt tulis entri hri nih... heee ~ ni pown curi2 jgn nk online pown sbb da lma sgt tnggalkan blog neh..





eh, eh.. tak hbis lg la.. hihi.. sesaje nk buat cm xbtul ckit.. serabut la kpala ni 2,3 hri ni.. dah la dgn mcm2 keja kna buat, smpai nk tido pown slalu terlewat tiap2 mlm.. pastuh siang kt klas mula la ngntuk.. hmm.. k, lah.. buat msa ni. aku msih byk keja lg.. nnt bila free aku online lg.. hik2.. bye korang :)



suka ? like jer..

tak best... tak best... tak best... !!!

       Salam korang smua... heee ~ apa yg tak best neh haa.. hm , cmni. sbenarnya cuti 2 mnggu sye dh hbis, haha. tawu cuti per.. cuti skolah lah. haha. aku kan da jdik budak skolah blik... hurmmm. so , besok 12 hribulan aku da start skola blek.. heyiuuu ~ tak bestnya.. rsa cm kjap jer dok umah kan.


       Bila da start skola blek neh aku kna hntikan blogwalking , ye lah sbb aku tak smpat. nk buat blogwalking kan perlu msa 2,3 jam bru best ckit.. hik3.. 


       So, mulai besok 12 hribulan jun aku da xleh slalu online lg dah. aku ingt nk focus study. nk cuba lupakan dia.. n mula smuanya kmbali.. so , kalau ade sesape yg follow 2, tinggalkan jejak anda di chat box ya :) nnt bila I bukak I akan follow you all k.. 
        
       2 jer kot buat msa neh.. mybe kalau ada story2 apa2 bru lah I akan tulis entri lg.. blog I jd kureng aktif da la kpas neh.. hmmm xbest la.. 


       Okay readers :) tq for visit n tq for all my followers..




suka ?? like jer :)

apa aku merepek neh ??

Assalamualaikum.. hye3.. aku xthu la nk merepek per hri neh.. tp aku nk taip entri... hm , xpe la. cita jer pe yg ptut kan? klw korng nk bca, truskan.. tanak pown xpe, tiada pksaan okay :) sbb xdak mnda pown kan? hm, dua, tiga hri neh kan aku rjin skit buat blogwalking kan. saje jer lah nk isi msa terluang. nk men fb pown xdak mnda yg gempakk lg dh... boring.. hadoiiii..






sesaje aku jalan2 kt blog org lain kan? aku tgk blog dorng neh dh la cntik2.. perbgai bnda yg ada. mcm2 tutorial yg berguna.. okay lah kan dri blog aku neh.. tah apa2 bnda pown xthu lah kan.. haha.. aku kn bru blajar guna blog neh.. hmmm. aku nk cita pe lg nih... tataw dh neh.. okay lah dlu buat msa neh..







Alhamdulillah... Yeahooooo !!!

Assalamualaikum kwn2.. heheh,, aku hapy hri neh.. alhmdulillah,, akhirnya smpai jgk hasrat aku.. nk tau hsrat pe.. hihi.. tgk gmbo neh dlu yer.. jeng,, jeng,, jeng,,

neh la gambar follower aku.. ala,, bru ckit.. ada lg yg hjung2 sbelah knan.. mlas la nk zoom,, nnt xelok..

nmpak tak bilangan 2 bape ?? haha.. 

haaa.. neh la gmbo follower aku.. bru blajar buat print screen,,hihi :)


akhirnya hasrat aku tercapai utk dptkan 100 follower dlm msa 2 bulan.. sbb aku jrang buat blogwalking  sbb xsmpat..  tp xsangka sblum 2 bulan lg dh smpai 100.. alhamdulillah,, amin.. aku thu la mst ada yg ckp "ala, bru 100 follower dh best".. kan2?? mst ada yg akan kata mcm tuh.. eleh, biar lah aku nk best ker, syok sndri ker, pe ker,,, aku heran sgt ker..haha. tada lah.. suka hti korang lah nk kta pe pown, aku ttap dgn cra aku sndri.. aku thu lah blog yg aku follow 2 dh beribu2 org, sbb 2 dorng buleh ckp cm 2 kan? ala, ada org kata follower byk mna 2 xpnting, yg pnting cra persmbhan sesuatu blog 2, n cra trik mnat org lain.. tp bg aku, kdua2 aku nk,,haha tamak btoi.. okay lah. aku just nk cita cmni bg mngisi msa boring aku..

okay smua, tima kasih sbb bca entri yg tah apa2 neh..
klw rsa nk komen bleh, nk ktuk jer xleyh,,haha.
K, bai , Assalamualaikum.. :)

Mengapa Mengeluh ?? (:

Kita selalu bertanya dan Quran sudah menjawabnya.


Kita bertanya : Kenapa aku diuji ?
Quran menjawab, apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, "Kami telah beriman, sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang benar, dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta" Surah al-Ankabut, ayat 2-3.


Kita bertanya : Kenapa aku tak dapat apa yang aku idam-idamkan ?
Quran menjawab, "Boleh jadi kamu mebenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidk mengetahui". Surah al-Baqarah, ayat 216.


Kita bertanya : Kenapa ujian seberat ini ?
Quran menjawab, Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya". Surah al-Baqarah, ayat 286.


Kita bertanya : Kenapa kita rasa frust ?
Quran menjawab, "Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman". Surah Ali Imran , ayat 139.


Kita bertanya : Bagaimana aku harus menghadapinya ?
Quran menjawab, "Dan mintalah pertolongan(kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang, dan sesungguhnya sembahyang itu amat berat kecuali bagi orang-orang yang kusyuk". Surah al-Baqarah, ayat 45.


Kita bertanya : Kepada siapakah aku berharap ?
Quran menjawab, "Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakal". Surah al-Taubah, ayat 129.


Kia bertanya : Apa yang aku dapat daripada semua ujian ini ?
Quran menjawab, "Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin, diri dan harta mereka dengan memberikan Syurga untuk mereka". Surah al-Taubah, ayat 111.


Kita berkata : Aku tak tahan!!
Quran menjawab, "....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir". Surah Yusuf, ayat 12.


Kita berkata : Sampai bila aku akan merana begini ?
Quran menjawab, "Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan". Surah al-Insyirah, ayat 5-6.


Sudah!! Jangan mengeluh lagi. pergi baca Al-Quran..!!




Sekian saja untuk entri kali ini.. Sekadar nak berkongsi pengetahuan untuk kwn2 smua :) 
Assalamualaikum..





hangOut :DD tp citer lwak jer lah (:

Assalamualaikum kwn2,, ngee ~ hri neh aku hangout lah. boring dok umah. cuti 2mnggu kdg2 rsa cm lma kan . tp kdg2 rsa cm kjap jer. klw homwork byk , rsa cm cuti 2 kjap jer. tp klw xdak keja yg nk dibuat rsa cm lma an. haha sudh2 aku dh mula mereben,,hihi.


okay balik pda citer aku td. pe td ? haa , citer sal hangout an ? okay2. cmneh, aku ingat hri neh nk g jtra. nk g tgk wyang lorh..haha. lma benor nk tgk citer tuh, tringin giler2 larh kan. taw tak citer pe ? hehe pe lg, klw prmpuan neh mst la nk tgk Nur Kasih The Movie(NKTM) tuh haa.. tp ta jd. sdeyh an :'(


hadoii frust giler xleyh pegi. tawu sbb pe ? err , xpe lah xyah tawu.. biarlah rhsia ~ ngee ~ then xjd pegi jitra, aku ngn kezen aku sorng neh rncang pegi lah kngar, btpe erk kt kngar ? hihi,, kita mkn2 jer lah. ktorng baik ckit kan, ktorng g mkn RFC(Radix Fried Chicken) haha. ssetengah org lbeyh suka mkn kepci(KFC) ja an. tp ktorng ta..


time ontheway 2 kan kt kngr, ktorng kan lalu jln Hospital kt kngr tuh an, da la ambulans lalu time tuh, tgh kejar mse kot ambulans 2 time tuh, keta yg laen sume kena stop n bg laluan kt dorng, tp xpe la, 2 memg bgus. aku bila nmpk jer ambulans kan tetiba jer tingat time kcik2 dlu, aku pling tkot bila dgr bunyi *sirent* ambulans ker, bomba ker, polis ker.. haha apa2 ja yg bnyi swaktu dgnnya,, aku memg tkot dlu, smpai nangis2,, keh3.. tp kcik2 dlu la. xtawu la sbb per. snsitif kowt :DD skrg da tak,,hihi.


okay smbung cita blik. ala,, pegi radix 2 pown ingt nk mkn *chicken chop*.. aku pown tingin gak lah nk ase cmna. tp bila smpai kt kaunter tuh kan. ade la sorng kkak neh ckp "maaf dek, chicken chop xde, yg ade cuma nsik jer" hadoii aku trus trik muka msm, yer lah cdg nk mkn bnda lain tade lah pulak (: tp xpe lah,, nsik pown nsik lah, dh la tgh lpar,,haha.


da abis mkn tuh ktorng singgah kt C-Mart.. hehe sesaje jer singgah buang msa kt ctu,,haha. jln2 dlm c-mart tuh kan . xbeli pe pun,, time trun tuh jln2 kt bwk pulak.. then ktorng singgah pulak kt kdai kt bwh2 tuh,, haha aku just bli inner je pown, tada yg berkenan larh (: hm , then ktorng bertolak lah blik, ceh, mcm jauh kan. tak pown. da smpai nk dkt umh aku tuh an. ktorng stop kt ctu jap, buat pe lg kan ? snap gmbr lah,,hihi. tp gmbr2 tuh mlaih la nk upload mlm neh,, hadoii xpa2 nnt aku upload nah, tnggu bila rjen,,hihi.


okay ya smua. xdak pe bnda pown yg best. sja ja skadar aku nk cita. okey stakat neh dlu, da ngantok berjalan sharian :DD.. bye2.. kepada ssiape yg bca tengs ya :) 
saya suka :))
okay hari neh aku nk upload gmbar erk,, tp xbyk lah kan. xsmua gmbar yg nk diuploadkan. ni pown aku curi2 jer dri fb kezen akuh. haha aku mlaih nk upload dri nset aku. okay xpe . tgk lah gmbar2 kt bwh ni erk. :)

neh la kezen aku tuh. dia le dreber aku nk g mna2 pown,,hik3

haha.. neh la aku. time bru pas mkn RFC. ki3... pnjm spek spa tah.. haha

haha, neh ktorng berdua.. hihi pas edit jdik cmneh la. hmm :)
gmbar 2 jer yg ade buat smntra waktu.. nnt lah nk tmbh lg. okay bye :)

thanks to all my follower (::

Assalamualaikum smua.. hmm mlm neh wlaupown aku sunyi sbb dok sorng2 kt uma.. ye lah,, my family sume kuar pegi umh mak sedara.. kt mna ? xyah thu la.. scret2..hihi.. hmm bila borng aku bergiat lh dgn belog neh.. aku xthu nk buat pe dh.. nk update tade cter.. so , bila belog thu2 jer lah kan. aku pown tringat nk buat blog walking..


aku start dri org ke 10 yg follow aku. yer lah aku neh bru bergiat dgn belog. so follower aku tak lah byk pown. aku buat blog walking dri pkoi 7 td smpai lah skrg.. dh pkoi 10 lbeh.. huh ~ lma ta ? ta pown... hihi.. skrg follower aku da bertmbh.. tq ya kpd pngikut sya yg stia.. tq very much .. muh ~ hehe syg korang.. tq3.. bye :)
sukanya bila dia ceriaa (::

~~ dalam dilema ~~

Assalamualaikum kwn2.. hm, aku nk cita neh. hri neh 22 may da boleh cek poli pnya result..
aku pown blik jer drik skolah trus la cek.. lma giler aku mncri website dia.. aku da lupa time check u hritu..
pnya la terkial2 mncri, tnya kwn2 kt fb lg. last2 jmpa jgk. 


pastuh pnya la exited nk tgk.. tp bila bkak jer aku trus ttup skrin lptop,,haha. giler exited sgt.. tp sries aku tkot nk tgk kputusan tuh wlaupun dlm hti meronta2 nk sgttt tgk.. tp xpe la. pastuh dh rsa tnang ckit.. aku pown bkak la mta *aucak* !! haha. aku da tgk daaaa.. taw pe yg aku dpt..


aku dpt neh DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRIK.. kah3.. mcm lwak giler kan. kna blajar bab2 elektrik la plak.. huaaaaa xpsti la nk pegi ker tak. 50-50. tk thu la weh kwn2.. nk pegi poli ker stay kt form 6..


hadoiii.. dlm dilema. tk tau nk plih yg mna 1.. klw da plihan ktiga. aku nk plih yg xnk lgsung kedua2.. kah3 . trok btul. da yg cdangan sruh aku pegi bab dorng kta mgkin ada hkmahnya aku dpt kos 2. tp mak ayh aku plak yg xbg drongan uttk msuk kt citu.


so , skrg neh aku dberi msa 4 hri tok pkir. lma tak ? bole than la jgk.. hmmm ok lah . stakat ni dlu kot. aku mau tido... bsok mau skola.. tak jga plak nnt.. huhu . oke smua. 


Assalamualaikum. tengs readers (:

second day at school... so boringgggggg :(

Assalamualaikum kwn2.. hri neh aku nk cita plak psal hri aku yg mmbosan kan . hri neh 10 may 2011 hri kedua aku jdik *bdak skolaa*,, wuuu ~ cm lwk giler. ingtkan aku da xyah guna status tuh lg, rpanya ada lg. hm , xpe lah . reda jer.. haha . pdahal dlm hti neh xmau pown. just trpksa ja.


hri neh xrmai plak yg p kolah td. rsa mkin susut kot . haha . well, rmai yg xmau naek form 6 kan. jdik cmtuh la. klw hri first da la dlm 50lbeh. tp hri neh tnggal 46 org kot klw tak clap. giler, rmai kan yg xp td. mgkin dorng xdak smangat dh kot nak naek form 6..


alaa, sma la cm aku pown, mna da smangat nk p pown , p tuh pown sja ja isi msa lpang,,haha. neh ayt ckgu2 perli ktorng sbb rmai ckg2 xnmpk wjah2 yg cria bila dftar kmarin,,huuuuu... tp aku tgk ckgu2 neh trus bersmangat drong ktaorg utk truskan prjuangn kt citu.


aku pown awl2 msuk mcm berbelah bhagi jgk, nak naek ker tak nak.. byk kli aku tnya kt dri aku. hm, last2 aku pegi jgk sbb mak aku drong sruh pegi try dlu. bila ckgu cita td, cm aku mnat jgk, tp hti aku neh cm rsa mls la plak... pe pown msih berbelah bagi. *not sure*


hey hey hey.. pe yg aku mereben neh, td nk cita sal boring tuh kan, oke smbung blik. hri neh boring taw sbb pe? sbb ckg2 ckp byk lah,,haha. dh tnggungjwb dorng kan. dorng buat jer lah. bngkang2 plak, tkde lah, aku bukan bngkana. sja jer ckp cmtuh. sbb aku boring nk dgr..


hm, aku boring bkn sbb per. sbb aku rsa mngantukkkk sgt2 td. ntah xtaw psai pa. hri neh ngantukk la plak. lpas sorng2 ckgu ckp, aku mkin mnagntukk. lain la klw ckg2 buat lwk ker, cita ape2 yg boleh buat ktorng gelak.. haa, time tuh aku celik blik laa..haha. tp nseb baik la xkna tegoq ngn mna2 ckgu td. klw tak,, mlu giler. haha.


hri neh ckgu dah sruh plih m/p per yg kta nk plih,, hadoiiii.. dh la xready lg. bru nk pkir. tp ckgu dh nk kpuusan. aku pe lg.. trus pkir n mntak pndpat kwn2 aku. pastuh dorng pown xtawu nk plih per. tp aku bukannya plih sbb ikot kwn2. sbb klw ikot kwn2 btpe. kita yg nk blaja kan. jdik aku buat kputusan bila dh hbis pkir.


antra SJ dgn EKO.. aku plih EKONOMI.
antra SENI VISUAL dgn GEOGRAFI.. aku plih GEOGRAFI.
mula2 tuh aku nk plih seni visual sbb aku dh da asas time fom 4&5 dlu. tp form 6 neh aku tkot xley bwk lah (::... jdik aku tkar la plak.. mnyesal nnt. :)
hmm,, k lah kwn2.. 2 sje kowt buat msa neh.. aku pown da mlalut mcm2 dh neh..
okay,, bye :) jmpa lg di lain post,,haha.. bye

back to school after 5 months ~

Assalamualaikum smua,,jwb taw , xjwb dosa,, hehe. okey2. hm , post kli neh aku nk cita ckit pngalaman aku lpas 5 bulan dok jdik penganggur terhormat kt umh.. pg td aku kna bngun awl utk mlangkah kaki ke skola.. awl giler aku bngun , tawu koi bpe. koi 6 aku bngun. haha xdak la awl pown kan2?? tp bila dh lma aku xbngun awl cmtuh, pkoi 6 neh kra awal la kan. bg aku la. bgun koi 6, pastuh siap2 smua then get ready go to school ~ woooo nmpk mcm brsemangat giler kan. pdahal pa yg aku buat hri neh rsa mcm terpksa ja.


aku smpai kt skola lbih kurng pkoi 7 lbey daa.. aku rsa time tuh awai lg sbb kwn2 aku yg nk dftar sma ngn aku tuh xdak spe lg yg mai.. okay xpe , aku trus mnunggu dgn sbar kt stor mak aku keja tuh,, bila dok sornng2 dlm tu, xtawu nk buat pe , then aku snd la msg kt as *my kezen* sme jgk nk dftar. aku tnya dia *dok mna skrg as??* pastuh dia blas cmneh *as dok kt tmpat tido lg neh* haha aku trkjut giler time dia kta cmtuh. pdahal aku xtawu pown dftar koi bpe sbb aku dh slah print surt twaran,,haha . mcm lucu giler . aku tergelak dgn kecuian dri aku sndrik.. kah3 . pe lah aku neh kan ? smpai bnda snang cmtuh pown bley clap.

tp xpe lah . nseb baik lah ckgu yg tnggu kt tmpt pndftran tuh xkta pe kan. dia just gtaw aku sruh bwk esok hri ja, klw tak jenuh lah aku . hmmm , lpas pndftran tuh kmi dberi tklimat oleh ckg ismail , ckg kaunselor skola. mcm2 bnda lah yg dia cita. aku bukn ingt sgt daa.. then kmi rest tpat koi 11. hehe prot aku pown da berkeroncong da bnyi mcm2 lgu , lpar la kan. bila g kntin bau la kuah sup yg sdap tuh, daa lma xmkn bhun sup kt kntin tuh, fuh !! sdap giler, memg jdik fevret dorng la kan, termsuk aku, tmbh2 cabai dia tuh,, pedas ckup ~

then da hbis mkn, aku pown trun la ke dwan ngn kgkwan. elok2 jer smpai dwan, ckg pown da nk mula tklimat blik. kmi dberi pndangn , cdangn , n mcm2 lah yg ckg gtaw. yg aku rsa gmntar sgt time kt dwan td ialah bila ckgu bg microfon utk ktaorng prkenalkan dri, aku neh dh la lma tak pgang mic pastuh berckp cmtuh. last aku ckp dpan org rmai, time drjah 6 dlu,,huhu. lma giler kan. tp xpe lah, ucapan aku pown rngkas jer td. sbb aku tak bersdia pown. dh la kna gtaw pe prasaan time tuh bila dpt msuk form 6, huh ~ aku hntm ckp jer. then, ckg ada jgk cita m/p yg bole kmi plih nnt..

1. Pengajian Am (wjib)
2. Bahasa Melayu (wajib)
3. Sejarah @ Ekonomi (kna plih slah 1)
4. Seni Visual @ Geografi (kna plih slah 1)
5. Muet (wajib)

hadoiii,, neh yg tnsion neh, aku tatau nk plih yg mna neh. yg no 3 ngn 4 tuh la. tatau nk buat plihan. last2 aku ingt nk blik pkir kt umh. tp bila blik , cmtuh jgk. ttap jgn tatau nk plih yg mna. bila tnya mak, dia kta "kak plih la yg mna rsa buleh bwk" huh ~ aku pown tatau daaa..
then bila tulis status kt fb , da kwn aku yg komen tuh bg opinion ckit. aku rsa opinion dia bole pkai jgk lah. tq very much for opinion. so, smpai skrg neh aku msih blom buat apa2 kputusan sbjek per yg aku nk plih nnt. tnggu la erk, aku pown tatau lg. okay kwn, rsanya ckup lah kot dlu buat msa neh. nnt klw ada story la, sya post lg k. :)

mcm tak percya tp kna pcaya sbb ia kenyataan !!!

hai..hai..hai smua.. hmm , hri neh aku nk cita ckit la kan tntg dilema aku skrg neh lpas hbis SPM.. msa bru hbis SPM dlu tak lah truk sgt khidupan aku.. just biasa2 jer.. aku tak keja pa2 pown lpas SPM.. just dok umh jga adk aku yg kecik tuh umo nk msuk 4thun,, haha mcm pnggur terhormat lah ktakan, yer lah sbb dok umh jer. pastuh lpas result kuar jgk cm neh jgk lah khidupan aku..


skrg dh nk kna msuk smbung blaja blik daaa , ngeee ~ cm tak best plak kan2?? elok2 jer rest kt umah neh hmpir 6 bulan,, wooooo ~ lma tak ?? hehe,, daa nk gmok da aku skrg neh,, ntah pe la aku mkn kt umah neh hmpir 6 bulan,, lma tuh,, hehehe. brat bdn pown da mkin bertmbh,,huhu.. hmm , esok tarikh 9 mei aku da kna dftar utk naik form6..


hadoiiii.. aku bukan suka sgt nak naek form 6 neh,, tp terpksa jgk lah drpd aku kna jd pnggur terhormat lg.. da xsanggup den,, hehe. nseb aku lah kan. dlu mak abh bg mngaji main2 kan,, skrg sndri mau tnggung la akibatnya kan... huhu xper lah.. slah aku jgk xpulun btoi2 dlu.. yg aku tak suka msuk form 6 tuh sbb dh la kna pkai bju kolah, pegi skolah hri2,, kira rutin harian aku ttap xbrubh cm dlu lah kan.. lain lah klw msuk U.. 


result pown xbpa elok,, brangn nk ngaji jauh2 kann,, huhu. aku neh msih dlm dilema sbenarnya. ikutkan hti xmao msuk form 6,, tp nk buat cmner kan2.. tkot xdpt mna2 t, kcw suda.. bek aku msuk form 6 dlu.. hm.. oke lah dlu, esok blik skola klw ada2 pe bnda yg aku rsa nk luah kt cni,, aku post la erk,,.. :))

waaaaaaaa,,, , , sedihnya :'(

hai all ~ hmm , hri neh aku nk luah ckit luahan hti aku yg sgt2 sdeyh.. tak thu dh nk cita kt sper,, nseb bek blog neh ada kan2 ?? korng nak tau tak npe aku sdeyh hri ni ?? hmm,, aku sdeyh cangat2..

tarikh kan 6 may dh buleyh semak UPU pnya permohonan.. mula2 aku hepy sgt sbb dh bole cek.. tak sabar sgt nk thu kputusannya,, kot2 la dpt mna2 U ka.. pnya la berharap.. tp pa yg aku dpt hampeh btoi, bila aku bca yg dia tlis cmneh "maaf, anda TIDAK BERJAYA" pnya la bsar kn dia tulis.. kcewanya aku msa 2..

rsa dri ni terlalu bdoh smpai xdpt msuk U.. rsa memg tak lyak sgt2 lah,. bila aku gtaw mak yg aku xdpt mna2 U pown,, aku nmpk sgt riak wjah dia brubah.. aku thu hti seorang ibu mesti kcewa kan.. slalu berhrap ank dpt msuk U.. tp ank dia tak,, tp mak aku tak tnjuk pown kkcewaan dia 2.. dia cuma bg aku nsihat lg.. "xpa la kak, mgkin xdak rzki kt ctu" aku rsa sdeyh sgt2 bila mak aku ckp mcm tuh.. memg la ada org kta klw xdpt msuk U tak smestinya xleyh berjaya kan ?? tp bg aku bila dpt msuk U neh aku rsa dh ckup nkmat utk aku bhagiakan mak ngn ayh aku..

ntah bila lah nsib akn menyebelahi aku.. aku bkn pe , sbb xnk msuk form 6 ja pown.. hmmm,, kdg2 jeles jgk la bila rmai kwn2 yg dpt msuk wlaupun kwn 2 xshebat mna tp dpt twaran tuh.. bila pkir blik, menyesal sgt dlu mngaji main2 ja.. haha skrg bru lah nk sdar kan. tp dh xguna dh, kan2?? hmm, aku tau knyataan tuh, tp aku pown dh xtau nk buat cmna..

skrg neh last choice aku lah iaitu form 6.. smntra nk tnggu semakan poli plak, bek aku naek form 6 dlu kan smntra mnunggu semakan utk ryuan ke uitm,, heeee~ buat truk kan2.. pe pown aku bersyur la kwn2 aku yg dpt msuk U tuh,, byk jgk lah.. kbanyakan dpt uitm.. tahniah buat mereka ! aku tmpang gembira buat korng..

spatutnya aku update cita neh hri jmaat lpas 6 may,, tp aku cma smpat tlis ckit jer, xdak mood plak nk tlis pnjng2,, heee tuh yg lwat ckit update ~

Syg ayh korng tak ???

Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?   Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ? 


Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??   Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.   Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..  


Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..   Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..


Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia.. Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..   Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..   (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita)


~ tengkiu ayah ~



sja saja (:

heliza helmi

marian rivera

rafidah ibrahim

lisa surihani

marian rivera
marian rivera

hmmm,, korng nmpak kn gmbar2 kt ats tuh.. ngeee ~ aku neh buhsan sbenarnya.. nk update xtaw nk tlis per.. 2 yg boh gmbr2 tuh.. korng knal tak spe dlm gmbr tuh ?? ade yg knl, ade yg tak kan ?? 

meh cni nak gtaw.. ada gmbr Heliza Helmi , Rafidah Ibrahim , Marian Rivera and Lisa Surihani.. nak taw tak sbb pe aku boh gmbr dorng.. hehe. xdak pe lah sbenarnya.. saje je aku ltak gmbr tuh.. dorng kan cun-cun.. aku suka tgk muka dorng.. cute lah dorng tuh,, kan2 ?? klw korng kta tak, suka hti korng lah. 
tp dorng neh bukan idola aku taw.. just aku minat jer.. saja lah aku suka2.. oke :)

twaran msuk ke form 6.. ==' :D

T A H N I A H !

Anda Ditawarkan Untuk Mengikuti Pengajian Ke Tingkatan 6 Bawah
Berikut Adalah Maklumat Tawaran



No. Kad Pengenalan
::
930208095266
Angka Giliran
::
KB001A054
Nama
::
NURADIBAH BINTI AZMI
Sekolah Asal
::
KEE4039 - SMK TUNKU BENDAHARA
Jurusan
::
KEMANUSIAAN
Sekolah Ditawarkan
::
KEE4039 SMK TUNKU BENDAHARA
Tarikh Mendaftar
::
09 Mei 2011


hah ! korng nmpak tak pe bnda kt ats tuh.. hm.. bila dpt jer link aku trus check, punya lah beria-ia, rupanya aku dpt form 6.. tp sbnarnya bukan twaran neh yg aku tnggu2kan.. huh ! nseb nseb..
aduhai ~ laen yg ditunggu, laen yg dpt.. mak aku kta xpe lah, brsyukur dpt. mak aku nsihatkan sruh msuk dlu form 6 buat smntra waktu smntra nak dapat tawaran yg laen..


aku cmner pulak ?? hurmm,,xtaw lah, ikut jer kot dlu buat smntra neh, aku pown dh pning dok tnggu twaran yg laen.. ikutkan aku hritu, form 6 neyh "last choice" lah kan.. sbb aku tak suka msuk form 6.. sbb ?? ntah, aku pown xtaw sbb pe.. mgkin aku nk rsa cra blajar kt tmpat laen plak.. nak rsa suasna blajar yg xdak kt skolah tp ada kt tmpat laen.. warghhhh.... eiuuuu ~


hmmm,, pejam celik pejam celik skrang dah pown msuk bulan lima kan ?? rsa mcm kejap jer... aku rsa mcm bru jer hbis SPM.. hehe, prasan mcm budak2 lg, pdahal umo dah 18 pown.. klw aku jdik msuk form 6,, nmpaknya rutin harian aku tetap mcm dlu blek larh.. hri2 pegi sokah.. tak brubah ~ arghhhh tnsyen ~!! tnsyen ~!! huuuu.. fenat lah mcm neyh,.,.,. huuuuuw

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...